Известие

Collapse
No announcement yet.

Турбо проблеми с турбо на 2.4JTD (136hp) - ретроспекция.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от vidinski Покажи съобщение
    bobo - благодаря ти за пожеланията... но ако сикаш да ми помогнеш с нещо - последното от което имам нужда в момента е черногледи изказвания! Четири месеци търся решение - прозваних колеги от половината форум и да - варианта с нова турбина винаги седи, но не бе моят, поне на този етап.
    Колега това въобще не са пожелания а факти - ако продължиш да караш с това масло. Това исках да кажа аз за другото открих че тука 10 човека говорят на 11 езика и немогат да се разберат така че няма да се намесвам Успех колега и със здраве
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

колега, това което бобо ти казва, го смятай за 100% така! Вчера след като прочетох твоята тема и като каза че скоро ще е довиждане мотореткен у сешоаркен, днес смених със селенийка от Т&Н, защото маслото, което бях налял (защото ми се беше развил масления филтър точно по Коледа и трябваше на всяка цена да го сменя) беше Кутенкойлер 10на40 с данни около това на голда! И да ти кажа като назидахме селения WR просто колата промени звука видимо! Излях масло на 1500 км така че те съветвам да не си ебаваш колата!
      Добавките, тиксото и телта не ремонтират Вашата кола!!!

Comment

Както вече споменах, маслото ще бъде сменено много скоро и съм далеч от идеята да векувам с него. И все пак - малко яснота по проблема с маслата - не би била излишна в духа на темата.
        Писано е из форума за маслата, но манджата е пълна - бензин - дизел; със - без турбо... лудница. Мисля че ще е полезно за останалите (както и за мен) ако тук споменете конкретни примери за JTD моторите и мазането им (уви, силата ми е в друга посока, и гориво-смазочните материали не са стихията ми)! И ако случайно съм изпуснал тема, в която това конкретно е дискутирано вече, моля да ме извините, и ще е готино да сложим линк към нея .
        Alfa Romeo 166 2.4JTD 12.2000г.
        “Неразумно е да бъдеш прекалено сигурен в мъдростта на един човек. Здравословно е да си напомняш, че и най-силния може да прояви слабост, както и най-мъдрия може да сгреши.” - Махатма Ганди

Comment

Първоначално публикувано от titanium Покажи съобщение
          колега, това което бобо ти казва, го смятай за 100% така! Вчера след като прочетох твоята тема и като каза че скоро ще е довиждане мотореткен у сешоаркен, днес смених със селенийка от Т&Н, защото маслото, което бях налял (защото ми се беше развил масления филтър точно по Коледа и трябваше на всяка цена да го сменя) беше Кутенкойлер 10на40 с данни около това на голда! И да ти кажа като назидахме селения WR просто колата промени звука видимо! Излях масло на 1500 км така че те съветвам да не си ебаваш колата!
          Както вече споменах, маслото ще бъде сменено много скоро и съм далеч от идеята да векувам с него. И все пак - малко яснота по проблема с маслата - не би била излишна в духа на темата.
          Писано е из форума за маслата, но манджата е пълна - бензин - дизел; със - без турбо... лудница. Мисля че ще е полезно за останалите (както и за мен) ако тук споменете конкретни примери за JTD моторите и мазането им (уви, силата ми е в друга посока, и гориво-смазочните материали не са стихията ми)! И ако случайно съм изпуснал тема, в която това конкретно е дискутирано вече, моля да ме извините, и ще е готино да сложим линк към нея .
          Колега titanium все пак си ме послушал и си сложил това което ти препоръчах а именно препоръчвам и на теб колега vidinski Selenia WR DIESEL - 5w40! Toва е маслото за нашите JTD-та...Затова най-добре за да не си създаваш излишни проблеми отивай и сменяй веднага това масло с което си с WR на Selenia Това е от мен, дадох ти конкретен пример!
          Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 11:35.
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Аз пък мислв, че е добре да сложи Selenia turbo diesel 10x40. Досега съм бил с горепосоченото масло WR 5x40 но май нещо ми идва много тънко на 11 годишното JTD и веригата на маслената помпа трака повече от нужното.

Comment

Като заговорихме за стари JTD-та, и моето не е първа младост. А от там идва и въпросът - разумен ли е избора 5W40 пред 10W40? Кажете нещо и за класа на маслата.

П.П. Сега видях, че съм пропуснал до сега да си направя подпис, та сега го направих, за да няма скрито-покрото
              Alfa Romeo 166 2.4JTD 12.2000г.
              “Неразумно е да бъдеш прекалено сигурен в мъдростта на един човек. Здравословно е да си напомняш, че и най-силния може да прояви слабост, както и най-мъдрия може да сгреши.” - Махатма Ганди

Comment

Като заговорихме за стари JTD-та, и моето не е първа младост. А от там идва и въпросът - разумен ли е избора 5W40 пред 10W40? Кажете нещо и за класа на маслата.

П.П. Сега видях, че съм пропуснал до сега да си направя подпис, та сега го направих, за да няма скрито-покрото
                Това че не ти е първа младост няма нищо общо дали ще си с 5W40 или 10W40 Щом не ти гори масло директно слагай 5W40 и си свиркай А и за зимата е много по добре 5W40
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

... Писано е из форума за маслата, но манджата е пълна - бензин - дизел; със - без турбо... лудница...
                  Не виждам никаква манджа:

166 2.4 ЖТД - http://clubalfaromeo.com/forum/showt...EC%E0%F1%EB%EE

166 2.0 ТС - http://clubalfaromeo.com/forum/showt...EC%E0%F1%EB%EE

И това е само в раздела за 166
                  Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                  Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

мдам... аз съм все още далеч от идеята "масло за нашите JTDта", но съм съгласен, че със своите показатели и спецификации е сред най- добрите за нашите JTDта... иначе на марка не робувам!

Гледам спецификациите! И най- вече вискозитетен индекс, вискозитет при 40 и при 100 градуса и индекс на течливост при -15! Пак казвам тоя кутеншит го смених, защото беше единствения отворен сервиз в Панчерево и там само такъв бляк имаха...

Comment

извинявайте за спама,но се интересувам каква е оринтировачната цена на оригиналната турбина(комлекта)нова разбира се.Ако някой знае нека каже.
                      Alfa Romeo 155 1.7 t.s. Saab 9-5

Comment

Първоначално публикувано от warbah Покажи съобщение
                        извинявайте за спама,но се интересувам каква е оринтировачната цена на оригиналната турбина(комлекта)нова разбира се.Ако някой знае нека каже.
                        Колега ето я! Това е за 2.4 JTD на 166-ца - 1725 лв
                        http://www.hidbg.com/view_product.php?pid=592
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                          Колега ето я! Това е за 2.4 JTD на 166-ца - 1725 лв
                          http://www.hidbg.com/view_product.php?pid=592
                          Благодаря ти приятелю.
                          Alfa Romeo 155 1.7 t.s. Saab 9-5

Comment

Първоначално публикувано от warbah Покажи съобщение
                            Благодаря ти приятелю.
                            За нищо Но преди да купуваш нова, сигурен ли си че не можеш да я рециклираш.
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Колега, мога да ти намеря турбото за около 1200лв.

Comment

по- добре от колегата костов, защото рециклирани имам няколко случая как след 5-6-7000 км се повтаря сюжетът! За турбо рециклиране ПОНЕ ЗА МЕН е само изхвърляне на едни 6-7-800лв в кофата!

Comment

Working...
                                X